Hur lyckas man inom tennis?

Vill du verkligen spela väl under nästa tennismatch? Tja, då finns det ett antal tips som du kan följa för att kamma hem vinsten. Faktumet är det att förberedelserna inför matchen har sin början innan man ens har tagit ett steg ut på planen. För att få bättre resultat och för att vinna matchen bör du följa tipsen nedan.

Förbered dig tidigt för en tennismatch

Tidiga förberedelser inför matchen har inte alltid att göra med att träffa det rätta slaget vid den rätta tidpunkten. Det betyder istället att man måste förbereda sig långt innan. Om någon typ av match är på ingång för du börja förbereda dig flera månader innan det är dags. Detta rekommenderar Brad Gilbert, och han specificerar att man bör börja en månad innan matchdagen är kommen. Senast 14 dagar före matchen, om man inte har tid innan dess. De professionella tennisspelarna har en god historia av framgång i spelet och det är därför en dum idé att ignorera deras tips.

Försök att lugna dina känslor

Att vinna en viktig match är mycket under din kontroll. Förbered dig själv mentalt, emotionellt och fysiskt innan matchen. Ditt sinne måste ha lugnat ner sig och vara inom din kontroll utan att du känner någon ilska. Ta bort andra tankar om skola eller jobb som kan störa koncentrationen medan du tränar.

Stå emot ”fight or flight” syndromen

Om du spelar på turneringsnivå är det här tipset som menat för dig. Det är naturligt att bli nervös eller upprymd under en match, men kontrollera den farliga ”Fight or flight” syndromen. Människor är menade för att skydda oss själva från potentiella faror och hjärtat börjar därför slå snabbare om fara uppstår. När man talar om vilken tävlingsinriktad tennismatch som man spelar kan förändringar i kroppen göra så att hjärtat börjar slå snabbare, svetten börjar rinna och musklerna spänner sig. Detta är inga bra symptom, och någonting som man ska undvika så gott som det går. Dom vanligaste skadorna in ryggskador, knäskador, fotskador och armbågsskador. Tennisarmbåge som är en vanlig skada bland tennisspelare kan du läsa mer om här: Tennisarmbåge

Behovet av att koppla av innan en match

Precis innan matchen måste du koncentrera dig på att sinnet ska koppla av. Lär dig att fokusera. Du är i behov av fokus och koncentration för att klara av att spela väl.

Ta tid mellan poängen

Du måste använda tiden skickligt mellan poängen. Inom tennismatchen kommer en stor mängd tid att gå åt för att samla dig mellan poängen. Försök därför att träna in dina rutiner efter varje gång ett poäng görs. De ovannämnda tennistipsen kommer direkt från de ledande tennisspelarna, och till och med professionella spelare. Det är därför en god idé att följa dessa rekommendationer. Du kan läsa mer på www.stenhamratennis.se och om tennis här på Wikipedia : Tennis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four + 20 =